torek, 15. junij 2010

Poletna muzejska noč

To soboto 19. junija Umetnostna galerija Maribor vabi na Poletno muzejsko noč.

POLETNA MUZEJSKA NOČ V UGM

sobota, 19. junij 2010, od 10.00-24.00

UGM se tradicionalno pridružuje Poletni muzejski noči, enemu najbolj priljubljenih kulturnih dogodkov v Sloveniji, in na široko odpira svoja vrata v svet umetnosti. Obiskovalce vabimo na celodnevno druženje v UGM z ustvarjalnicami, vodstvi in koncertom šansonov. In še: prost vstop v galerijo, razprodaja katalogov, jagode, sveži napitki in zvezdno nebo. Nazdravimo poletju!

10.00-11.30 DRUŽINSKA USTVARJALNICA / Igriva arhitektura

vodita: arhitektki Maša Cvetko in Alenka Korenjak iz kolektiva Prostorož

Tokratna sobotna ustvarjalnica bo potekala v okviru programa Igriva arhitektura v organizaciji Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije. Mladi obiskovalci bodo na delavnici v UGM ugotavljali ali je dvorišče, ki je parkirišče, lahko tudi igrišče? Je lahko kaj drugega? Trg, park, zelenjavni vrt, plaža, oder, peskovnik, galerija, terasa, plesišče? Z oblikovanjem urbane opreme iz večnamenskih izdelkov Bobles bodo mladi obiskovalci pod vodstvom arhitekt oblikovali javne prostore z različnimi možnostmi uporabe. Delavnice so namenjene otrokom od 4.-14. leta starosti, dobrodošli pa so tudi starši.

16.00-18.00 GRAFITARSKA USTVARJALNICA S STUDIJEM 39 / Izdelajmo svoj stensil

vodijo: člani Studia 39 in Urška Babuder, likovna pedagoginja

Skupina mariborskih grafitarjev organiziranih v Studio 39 bo na dvorišču UGM poleg prikaza svojih kreativnih vizualnih rešitev in spretnosti s sprejem, pripravila delavnico za mlade obiskovalce in vse mimoidoče radovedneže. Vabimo vas, da se nam pridružite in izdelate svoj stensil (tehnika stenske poslikave s pomočjo šablone), ki ga boste umestili v skupinsko poslikavo. Studio 39 želi dvigniti kakovostno raven vizualnih intervencij v javnem prostoru in spremeniti negativno sprejemanje posegov v urbanem okolju. Delavnica je primerna za mlade od 10 let, vabljeni pa tudi vsi mladi po srcu!

20.00-21.00 VODSTVO PO RAZSTAVI / Mednarodni arhitekturni natečaj EPK - reka Drava 2012

vodi: Roger Riewe, arhitekt, profesor na TU v Gradcu in predsednik žirije natečaja

Na razstavi predstavljamo idejne rešitve mednarodnega arhitekturnega natečaja za ureditev nabrežja reke Drave, novo peš in kolesarsko brv čez reko Dravo ter novo zgradbo UGM. Natečaj, ki ga je za ureditev področja reke Drave razpisala Mestna občina Maribor pod okriljem Mednarodne zveze arhitektov, je privabil več kot 400 arhitektov iz 50 držav. Predstavljamo drzne, inovativne in sveže projekte, ki bodo v prihodnjih letih krojili novo podobo glavne mestne vedute in Maribor popeljali bližje k kulturni prestolnici Evrope leta 2012. Po razstavi bo vodil arhitekt in profesor Tehniške univerze v Gradcu, Roger Riewe, ki je predsedoval mednarodni komisiji arhitekturnega natečaja za izbor nove brvi in ureditve nabrežja. Vodstvo bo potekalo v angleškem jeziku!

21.00-22.00 VODSTVO PO RAZSTAVI V ROMŠČINI, FRANCOŠČINI, ŠPANŠČINI

Vodstva po razstavi Mednarodni arhitekturni natečaj EPK - reka Drava 2012 bodo potekala v španščini (vodi: Edwin Muñoz, Kolumbija), romščini (vodi Fatmir Bećiri, predsednik romskega društva Romano Pralipe) in francoščini.

21.30-23.00 KONCERT SKUPINE PAPIR / Družinski ansambel za prosperiranje poezije in glasbe

Skupina Papir je bila kot čisto nov bend označena za 'Real Madrid totega mesta', saj gre za združbo odličnih mariborskih avtorjev in glasbenikov (Igor Bezget, Rok Vilčnik, Sebastijan Duh, Gregor Stermecki, Ana Bezjak, Tadej Kampl, Bruno Domiter itd.). Na Večeru nove popevke v Maribor so skupaj z gosti navdušili veliko dvorano mariborskega gledališča. Za skupino, ki še nima svojega glasbenega ploščka – ravnokar končujejo snemanje prvega albuma – so to zavidljivi dosežki. Pripravite se – iz Maribora prihaja val Nove popevke in na njem na veliko jezdi Družinski ansambel za prosperiranje poezije in glasbe Papir. (V primeru slabega vremena bo koncert v Jazz Klubu Satchmo.)

10.00-24.00

> RAZPRODAJA PUBLIKACIJ UGM, publikacije, knjige, plakati, cd-ji itd. po izredno ugodnih cenah.

> PROST VSTOP V GALERIJO, cel dan široko odprta galerijska vrata.

> PODALJŠAN ODPIRALNI ČAS, galerija odprta do polnoči!

PROST VSTOP NA VSE PRIREDITVE! VLJUDNO VABLJENI!

Ni komentarjev:

Objavite komentar