petek, 18. februar 2011

Maribor Elektronska Destinacija 2011 v Kibli

Festival MED 25. in 26. 2. 2011


Letošnja izdaja festivala MED se ponovno vzpostavlja kot platforma omogočanja prečenja delitev med akustičnim in elektronskim glasbenim izrazjem na eni strani ter raziskujočim in igrivim aspektom muziciranja na drugi. In ker je festivalsko dogajanje razumljeno kot ena najboljših oblik za omogočanje neposredne dosegljivosti novih kulturnih vsebin in vzbujanja zanimanja zanje, je to tudi zelo pozitivno za samo stanje lokalnega miljeja. Delujemo namreč v smeri približevanja čim bolj alternativnih glasbenih pristopov, hkrati pa želimo na ta način delovati v smeri opaznejšega tukajšnjega etabliranja celotne sfere tovrstnega ustvarjanja.

25. 2. Petek
23:00 ... TOLOUSE LOW TRAX
00:00 ... GREIE GUT FRAKTION
01:00 ... AGO TELA + PETER MIHELIČ

26. 2. Sobota

23:00 ... LO-H-FI
00:00 ... TSAR POLOZ
01:00 ... DUSKO JANEVSKI



Festival zajema tudi dvodnevno intenzivno delavnico glasbene produkcije med tednom, katere poslanstvo je dajanje možnosti podmladku te regije za neposredno usvajanje veščin in informacij ter s tem tudi skrb za kvalitetni razvoj scene, ki ne more obstajati brez širše pripoznanih vodilnih figur. Tako deluje MED v smeri vzpostavljanja Maribora kot ene izmed potencialnih glasbeno zanimivih destinacij - ne le prek samega festivalskega dogajanja, temveč tudi z aktivnim poseganjem v razvoj kreativnega potenciala. To potezo razumemo kot dolgoročnejšo naložbo v lokalne talente … tudi v želji po prihodnjem sodelovanju festivala MED z njimi kot ustvarjalci.

KIT KIBLA
23. in 24.2. 16:30 do 18:30
HIP-HOP produkcijska in DJ delavnica, namenjena predvsem srednješolcem. Delavnico bo vodil EMKEJ, član skupine Tekochee Kru.

Vabljene in vabljeni!
Vstopnine ni!
Več informacij na: http://www.kibla.org/festivali/med/

Ni komentarjev:

Objavite komentar