torek, 9. november 2010

dr. Tine Hribar v Kibli

V sredo, 10. 11. ob 19.00, vas vabimo v Multimedijski center KIBLA v Mariboru na pogovor s slovenskim filozofom dr. Tinetom Hribarjem. Ob izidu njegove nove knjige Ena je groza se bo z avtorjem pogovarjala novinarka časnika Večer, Vanessa Čokl.

To je knjiga o grozi in grozodejstvih 20. stoletja, obenem pa o navajenosti na ta grozodejstva v našem 21. stoletju. Groza, o kateri pripoveduje pesem Srečka Kosovela, ki je dala knjigi naslov, je brez časovnih določil in omejitev. Je trans-epohalna. Knjiga akademika dr.Tineta Hribarja jo jemlje kot izhodišče analize, ki v nadaljevanju s kritičnim pogledom obravnava stališča vodilnih slovenskih mislecev - od Edvarda Kocbeka in Dušana Pirjevca do Slavoja Žižka in Gorazda Kocijančiča - o ključnih dogodkih slovenstva ob koncu druge svetovne vojne. Poudarek je na njihovem pogledu na sprepletenost triumfalnih in tragičnih vidikov slovenske zgodovine.


Akademik dr. Tine Hribar je avtor številnih del s področja filozofije, njegov interes velja še posebej področju fenomenologije, zlasti Heideggerjevega mišljenja biti, filozofije religije in sodobne teologije, filozofije umetnosti ter teorije znanosti.

Humanistični razgovori so cikel razprav o knjigah iz humanistične zbirke Koda Študentske založbe. Naslednja razprava bo v četrtek, 2. 12. 2010, na kateri bo predstavljena knjiga Kritika in klinika Gillesa Deleuza.

Knjigo lahko na dogodku kupite po znižani ceni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar