ponedeljek, 8. november 2010

Predavanje Projekt Vizualni birokrati in študentski teden v UGM

V Umetnostni galeriji Maribor v torek, 9. novembra 2010, od 18.00-20.00

predavajo: umetniki Bojan Gorenec, Alen Ožbolt, Žiga Kariž in kritika Breda Kolar Sluga, Tomislav Vignjevič

Bojan Gorenec, Alen Ožbolt in Žiga Kariž se v UGM predstavljajo s skupnim umetniškim projektom razstavo Vizualni birokrati. Trojna ločitev podobe/ težavna ločitev podobe / večkratna izključitev podobe. Najlepša slika, lepša slika, lepa slika (brez naslova). Zgodil se je »trk« treh umetnikov, preplet treh večsmernih potovanj, različnih križanj, ki je predstavljen v galerijski postavitvi in kombinaciji različnih ustvarjalnih postopkov, tehnik in materialov, različnih pogledov, podob, motivov in časovnih vizualizacij.



9.-14. november 2010
2. študentski teden umetnosti v UGM

Mlade vabimo na 2. študentski teden umetnosti v UGM z ustvarjalnicami, literarnim večerom, plesnim performansom in zabavo z DJ-jem na galerijskem dvorišču. Ves teden imajo dijaki in študenti prost vstop v UGM, ugodnosti pri nakupu publikacij UGM in včlanitvi v Klub UGM.

PROGRAM

torek, 9. november 2010, od 18.00–20.00
PREDAVANJE, Projekt Vizualni birokrati
predavajo: umetniki Bojan Gorenec, Alen Ožbolt, Žiga Kariž in kritika Breda Kolar Sluga, Tomislav Vignjevič

Bojan Gorenec, Alen Ožbolt in Žiga Kariž se v UGM predstavljajo s skupnim umetniškim projektom razstavo Vizualni birokrati. Trojna ločitev podobe/ težavna ločitev podobe/ večkratna izključitev podobe. Najlepša slika, lepša slika, lepa slika (brez naslova). Zgodil se je »trk« treh umetnikov, preplet treh večsmernih potovanj, različnih križanj, ki je predstavljen v galerijski postavitvi in kombinaciji različnih ustvarjalnih postopkov, tehnik in materialov, različnih pogledov, podob, motivov in časovnih vizualizacij. VSTOP PROST!
sreda, 10. november, od 16.00–20.00 + četrtek, 11. november 2010, od 16.00-19.00

USTVARJALNICA Z VIZUALNIMI BIROKRATI …
vodi: Žiga Kariž, umetnik

Dijaki in študentje, vabljeni na dvodnevno ustvarjalnico z vizualnim umetnikom Žigo Karižem. Žiga Kariž bo s pomočjo ustvarjalnice približal problematiko vizualne umetnosti v sodobnosti. Udeleženci se bodo tako v prvem delu seznanili s sodobnimi umetniškimi praksami, v drugem delu pa nadgradili z lastni kreativnim delom. Cena ustvarjalnice: 4 €. Prijave: urska.babuder@ugm.si, 041 396 694 ali blagajna UGM. PRIJAVA JE OBVEZNA IN VELJA OB PLAČILU KOTIZACIJE!

četrtek, 11. november 2010, od 19.00-23.00
VEČERNA ZABAVA / literarni večer + otvoritev + plesni performans + DJ

19.00 – 20.00: Literarni večer z založbo Litera; Vizualni birokrati v besedi, predstavitev besedil in zloženke
TROJNA UGLASITEV PODOBE , nastalih po navdihu umetnin, predstavljenih na razstavi Vizualni birokrati (pisatelji zgodb založbe Litera Peter Rezman, Robert Titan Felix in Lučka Zorko).

Sledi plesni performans Plesne izbe in druženje z DJ-em.
Četrtkov večer v UGM ponuja prijetno druženje ob literarnem, plesnem, likovnem in glasbenem vzdušju. Prisluhnili bomo gostom založbe Litera, ki so svoje vtise ob razstavi Vizualni birokrati strnili v pisano besedo in vzpostavili novo obliko dialoga med generacijami, med vizualno in pisano besedo, med posameznikom in skupino. Obiskovalci si bodo lahko ogledali razstavo likovnih del dijakov in študentov, ki bodo nastala na dvodnevni ustvarjalnici z umetnikom Žigo Karižem. Večer bo popestren s plesnim performansom Plesne izbe in zabavnim druženjem z DJ-em na dvorišču UGM.



20.00-20.30: predstavitev del nastalih na ustvarjalnici Z vizualnimi birokrati

20.30-21.00: plesni performans Plesne izbe

21.00–23.00: druženje z DJ-jem /na dvorišču UGM/

Dijaki, študentje in drugi vabljeni na četrtkov večer v UGM, ki ponuja prijetno druženje ob literarnem, plesnem, likovnem in glasbenem vzdušju. Prisluhnili bomo gostom iz založba Litera, ki so svoje vtise ob razstavi Vizualni birokrati strnili v pisano besedo in vzpostavili novo obliko dialoga med generacijami, med vizualno in pisano besedo, med posameznikom in skupino.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali razstavo likovnih del dijakov in študentov, ki bodo nastala na dvodnevni ustvarjalnici z umetnikom Žigo Karižem. Večer bo popestren s plesnim performansom Plesne izbe in zabavnim druženjem z DJ-em na dvorišču UGM.

sobota, 13. november 2010, od 10.00-11.30
LIKOVNA USTVARJALNICA ZA DIJAŠKE IN ŠTUDENTSKE DRUŽINE IN IGRIVI DRUŽINSKI VODIČ

Dijaške in študentske družine vabimo na igrivo in ustvarjalno druženje ob razstavi Vizualni birokrati. Otroci in njihovi starši bodo spoznavali razstavljene umetnine, sestavljali, raziskovali in še kaj. Delavnico vodi Gašper Bakač, absolvent likovne umetnosti Pedagoške fakultete Maribor. Za družine, najmlajše in njihove spremljevalce smo pripravili Igrivi družinski vodič po razstavi Vizualni birokrati. Z njegovo pomočjo bodo otroci in njihovi spremljevalci na igriv, vendar poučen način spoznali predstavljena dela treh priznanih slovenskih umetnikov: Bojana Goreneca, Alena Ožbolta in Žige Kariža. DELAVNICA JE BREZPLAČNA! NAJAVA NI POTREBNA!







Ni komentarjev:

Objavite komentar